Wednesday, July 13, 2011

SANGAM BOYS

kalau nak berciter pasal lagu2 lame memang gua peminat setia. lagi2 lagu 60-an. memang gua mat terpikat dengan lagu2 tahun tue. nak wat camner. ketrunan berdarah seni la katekan. jangan nak jelez sangat lah yer. lagi2 bapak gua. memang gyler menyanyi. ader jer umah kenduri pasang karaoke memang muke dye dulu terpacak kat situ. kadang2 gua pulak yang jadi segan nak mengaku anak dye. sorry bos. tue monolog dalaman jer. (kang xdapat duit belanja pulak gua kat kampung nie kang.)

tapi memang gua akui. lagu2 sekarang dah hilang seri nyer. mungkin ader hasil nukilan penulis lirik dan irama hasil komposer yang baik dimainkan di corong radio. tapi bagi gua lagu2 dulu bukan calang2 beb. lu tanya sape xkenal jefri din yang gyler ngan tarian menghenjut dye tue. u tanya sape xkenal m. sharif yang mmg lu rase baju dye boley wat lampu kelip2 kat umah tue. lu tanye sape xkenal dj dave yang idung boley sangkut hanger baju tue. aduyai. lagu2 dowg kalau lu owg dengar memang xbape kena ngan jiwa. tapi lagu dowg still hidup. kalau x xder la sinar fm, klasik fm ngan suria fm tue.

mungkin gua agak bias di sini. tapi gua juz nak bagitau lu owg lagu2 dulu tue best jer. gua bukan nak kondem sesape. dan maybe pada sape yang suke lagu 60-an tue xramai. tapi gua mau tanya. sape yang xsuke lagu rock kapak. cube lu cakap ngan gua. lu owg pegi karaoke mesti cari rock kapak punyer beb. lu owg xyah nak tipu. kalau lu owg kate lu owg xsuke brader amy phewit memang gua ketuk sama lu owg punyer kepala. (alamak.macam ayat KL GANGSTER dah.)

berbalik kepada tajuk di atas. (hahahaha!!!punyer panjang mukadimah.) gua nak share ngan lu owg pasal satu citer. gua rase lu owg mesti ramai xtau citer nie. gua agak la kan. nama citer dye memang SANGAM BOYS. gua xder tipu punyer maa. citer nie mengisahkan pasal satu kumpulan band 60-an yang hidup dalam zaman abad ke-21. kalau dah name band 60-an mesti la lu owg boley agak kan. pakcik2 la ahli nyer. tapi jangan terkejut. ader jugak anak mude sesat sowg join band nie. he3.

citer nie KAZAR yang berlakon. KAZAR dalam citer nie lu owg jangan xtau la. macam bese. memang kelakar. dye jadi vocalist lah sebab sememang nyer dye nyer sore sedap. n kepelikan nyer pulak dye suke industan. banyak la kerenah dalam citer nie. gangster kampung ader. awek cun ader. standed la drama melayu. he3. jadi nyer kalau gua nak citer dari awal sampai abeh memang xlarat la nak menaip. kowg pandai2 la google sendiri. cari kat youtube ker citer nyer. gerenti ader. sekian dari gua. chow.

p/s: teringat jam G-SHOCK kuning KAZAR dalam citer nie. gua cadang nak angkat satu nanti.

No comments:

Post a Comment